Gode råd til trailer køb

Skal du købe ny trailer? Hvis du tit tager til stævne, så gør en trailer livet meget nemmere.

Din helt egen trailer giver en masse fordele. Du kan for eksempel nemmere have plads til dit udstyr såsom sadel, striglekasse, foder, fleecedækken, ridestøvler og så videre. Men en helt ny trailer kan nemt blive dyr, så mange ryttere overvejer at købe brugt. Hvis du er en af dem, der gerne vil spare lidt på at købe en brugt trailer, så læs med her, når vi deler 10 faldgruber, du helt bestemt skal undgå.

Faldgrube 1: Trailerens bund er rådden

Mange førstegangskøbere er gode til at kigge den brugte trailer efter for fejl, men glemmer til gengæld at tjekke bunden. Hestens urin kan nemlig ødelægge bunden efterhånden og kan få den til at rådne. Det gælder især træ, men selv aluminiumsbunde kan få skader og udvise tegn på korrision, hvis de har været udsat for hesteurin gennem længere tid.

Faldgrube 2: Elsystemet er i stykker

Det at tænde lyset i traileren er måske ikke det første, du kommer til at tænke på. Men mange brugte trailere har vrøvl med elsystemet, og det er bedst at finde ud af det med det samme, før du køber traileren. Tjek om lyset virker, før du beslutter dig for at købe.

 

Faldgrube 3: Mønsteret er kørt fladt

Hvis du skal bruge din trailer på vejen, så er det vigtigt, at den er sikker at køre med. Det er derfor en god ide at tjekke, at der stadig er mønster tilbage på dækkene. Lovkravet er minimum 1,6 mm, men det anbefales at have et dækmønster på 3 mm.

Faldgrube 4: Støddæmperne dæmper ikke noget som helst

De fleste heste vil sætte pris på støddæmpere der virker. Der er ikke noget mere ubehageligt end at slæbe afsted med en trailer, der giver hjernerystelse, hver gang man kører over det mindste hul.

Faldgrube 5: Kuglekoblingen er slidt

Kuglekoblingen skal være i god stand. Den må ikke være slidt og skal sidde godt fast på bilen. Det er desværre ikke altid tilfældet på brugte trailere, så det er vigtigt at sætte traileren på bilen og tjekke at alt er i orden, før du køber.

Faldgrube 6: Akslerne er stive

Hvis akslerne er for gamle kan du risikere, at traileren ikke bliver godkendt ved syn. Tjek derfor at de er i god stand og ikke er rustede.

 

Faldgrube 7: Traileren er stjålet

Tjek fabrikantens chassisnummer. Hvis du ikke kan finde sådan et nummer, så kan det være at traileren er stjålet.

 

Faldgrube 8: Du stoler ikke på dit førstehåndsindtryk

Nogle købere bliver lidt usikre, når de ser traileren og den ikke ligner det, de så på billedet. Hvis noget virker mærkeligt, eller hvis traileren ikke ser pæn og ren ud, så kan det være at det er et dårligt køb. Stol på dit førstehåndsindtryk og giv dig selv tid til at se traileren efter i sømmene, før du træffer en beslutning.

 

Faldgrube 9: Hængslerne hænger med ørerne

Det er vigtigt, at både rampe, dør og vinduer virker som de skal og at alle hængsler er i god stand. Åbn og luk alle åbninger for at tjekke, at alt er som det skal være. Tjek også om noget er råddent eller rusten.

Faldgrube 10: Håndbremsen duer ikke

Håndbremsen skal virke. Tag traileren med på en prøvetur for at tjekke at alle ovenstående ting er i orden. Når du køber, bed sælger om en underskrevet kvittering inklusiv sælgers kontaktoplysninger og adresse.